8 05, 2019

Editering

By |2019-05-08T14:26:30+02:00maj 8th, 2019|Categories: Träning & Kost, Uppdateringar|0 Comments

Jag har lite nya ändringar på gång i bloggen men det händer inte mycket just nu. Anledning är lathet, lättja och att jag är ganska slut om dagarna efter att ha kommit igång med min dagliga morgonrutiner i form av träning igen. Men det är en trötthet som är bra, långt ifrån depression och sömnlöshetens trötthet.

Det jag tänkt att ändra på är följande:
– Ta bort tabeller över träningsresultat. Tänker göra ett veckosammandrag i ett inlägg istället.
– Publicera lite recept över kalorisnål mat. Kanske inte passar alla men recepten är utformade efter mina behov.
– Publicera mina högst ovetenskapliga recept och erfarenheter gällande torkad vandringsmat.
– Lägga till en kategori med krönikor, där längre blogginlägg om alla otänkbara ämnen publiceras.
– Utöka sidan om träning med hur jag tränar. Kanske intressant för somliga och ren skit för andra.
– En ny utrustningslista med recensioner för den utrustning jag nu har dragit runt på i ett år.
-Ändra fotosidan till att bara ha med upplevelsebilder från vandringar och strapatser.

Det kanske blir fler eller färre ändringar och jag kanske börjar implementera dessa på söndag. För på söndagar vilar de osaliga och jag. 🙂

 

 

8 05, 2019

Elisheba XI Stand By Me “Knut”

By |2019-05-08T14:36:22+02:00maj 8th, 2019|Categories: Träning & Kost|0 Comments

Elisheba XI Stand By Me “Knut”
I den urbana storstadsjungeln går han under epitetet “Blodshunden”. I skogen är han Konung över Minihopparna, råttornas härförare och hararnas beskyddare!

Jag har sagt det förut men det är rätt orättvist att han har en personlig kock som serverar han två fullvärdiga mål mat om dagen. Varken mer eller mindre i en evig vardaglig cykel. Men om jag flottar loss en helg eller drar en fika mitt i veckan är det en självklarhet att jag delar med mig till honom av mina godsaker.

Han har med andra ord klarat fetlagsvintern med bättre bibehållen form än mig och ännu får jag fortsätta att ligga i hans bakspår. Men det går framåt, jag märker att jag har en hyfsad grundkondition kvar. I början på min dagliga slinga har jag ungefär 2 km uppförsbacke och där går jag alltid för fullt och vaderna brinner verkligen när det sen planar ut. Mitt knä gillar uppför bättre än utför därför passar jag på ösa på där. Det är också en god värdemätare på hur snabbt jag återhämtar mig efteråt.

Jag återhämtar mig inte som innan ännu. Jag är inte i närheten av storslagna kilometertider. Men jag har en filosofi jag håller på stenhårt. Väder och vind ska aldrig stoppa mig och jag ska alltid förbättra mig från föregående pass. Det spelar ingen roll om jag tränar två eller sju dagar i veckan, varje pass ska vara bättre än föregående. Det spelar ingen roll om det bara är ett par sekunder snabbare eller hundra meter längre. Bara det är bättre!

Förutom alla vinster såväl fysiskt som psykiskt så stärker dessa promenader våra band. För detta är någon vi gör tillsamman Knut och jag, eller jag och Knut om man så vill.

4 05, 2019

Nya planer, nya mål och troligtvis ny design!

By |2019-05-04T05:06:59+02:00maj 4th, 2019|Categories: Uppdateringar|0 Comments

Nu ska det ta fart i livet igen med lite nya insikter, diagnoser och mediciner. Men det är ett tråkigt ämne som jag kan ta upp senare. Jag har bestämt mig för att 2020 återvända till Gröna Bandets 130 härliga mil! Innan dess blir det orangea bandet igen och sen kanske Kungsleden mot hösten. Jag är i vrakligt bra form, det vill säga rund men ändå glad. Nya utmaningar och mål står alltså på agendan och det trevliga planerandet och träningen på vägen dit.

Ska nog lägga upp bloggen lite annorlunda denna gång, lite mer tips och matlagning då min första tanke denna gång är att torka allt själv. Blir självklart lite träningsuppdateringar och annat jox med.

Promenaderna har jag redan kommit igång med förra månaden. Innan dess har jag mest legat och suckat av smärta sen i augusti förra året. Jag går nu hjälpligt men stappligt fram. Vänstra lårmuskeln ha sjunkit ihop en hel del och jag har svårt att inte halta, men mest pga av en dålig gammal ovana. Smärtan är under full kontroll. Så ett par till lugna mil och stabilisera musklerna runt knäet på allvar, så hårdkör jag igen!

Väl mött och tack för alla stärkande ord och inspirerande vandringar jag sett av många under vintern!

11 07, 2018

Absiko-Tjäktjastugan

By |2018-07-11T14:23:17+02:00juli 11th, 2018|Categories: Gröna Bandet 2018, Tankar & Funderingar, Träning & Kost|2 Comments

9 juli
Sällan har jag blivit så glad för en ful kartong och samtidigt så nedtyngd. Ny mat betyder nya tunga kilon i ryggsäcken. Detta är den sista depån med 7 dagars mat och diverse krimskrams efter detta blir det tätare depåer och mindre att bära. 

Runt 16:30 fick jag kliva igenom den ikoniska porten som betyder starten på Kungsleden och inledningsvis var den kunglig. Bred som en traktorväg och väldigt lättvandrat. Kilometerna rusade på och jag var ganska snabbt framme vid Abiskojaurestugorna som var min tilltänkta tältplats. Dock så beslutade jag att fortsätta istället, så jag vek aldrig ens av mot stugorna utan fortsatte direkt mot Alesjaurestugorna. Då blev det först lite stigning men fortsatt fin led. Jag hade spanat in ett vindskydd på kartan där jag tänkte tillbringa natten. Stället visade sig vara en liten stuga vid namn Rádunjárga och man får visst inte övernatta där utom i nödfall. Men är man gangster så är man! Här märks det att man är i Sverige igen. Folk har lämnat sopsäckar med äckelskräp och även stuvat undan sopor i vedboden. Det finns även ett dass här men där har jag inte ens vågar titta in. En bra dag men jag har kraftig värk i vänster knä när jag går utför. Ska ta det lite lugnare i morgon och hoppas det är någon tillfällig överansträngning eller annat övergående.

10 juli
Dagen inleddes i strålande sol förbi Alesjaure. Men där någonstans på vägen till Tjäktja svartnade det rejält. Knäet började låsa sig och hoppa ur läge. Vilket medför att jag inte kan stödja alls förutom i uppförsbacke. Tar mig mirakulöst fram till med låst knäskål och noll stabilitet i sidled. Där i samråd med stugvärden kontaktar vi fjällräddningen och det fanns bara en väg ut. Bittra tårar hjälper föga mot ett knäskål fylld av blod och en instabil knäled. Det är sjukt jävla bittert. Jag är i toppkondition, fötterna är i toppskick, psyket i topp och jag känner mig som en maskin. Men 4.5 mil in på Kungsleden sen igår måste jag evakueras. Knäet är trasigt medans alla mina andra kontrollerande värden är kanon. Helikopter! Jag kommer i all framtid hata det ordet. Jag visste risken med knäet innan jag gav mig iväg. Men jag har svarat ruskigt bra på tyngre träning och belastning så trodde inte att det fortfarande var en stor riskfaktor. Jag hade inte kunnat gjort något annorlunda och det känns skönt. Jag gav järnet och knäet hade enligt första utsago lika gärna kunnat kollapsa under en söndagspromenad. Så färdigvandrat med denna knäskål. Tur att det finns proteser!
Epilog
Kommit hem till en lägenhet som kändes tom och livlös. Då kom tårarna igen även om jag vet att jag gjort allt rätt. Att knäet skulle gå sönder är inget jag kunnat påverka. Tomheten, uppgivenhet och sorgen är total. Livet är inte alltid rättvist. Från att gå i solen och småskratta för sig själv hur snabb och enkel Kungsleden verkar vara och hur ivrigt fundera över hur mycket snabbare jag skulle ta mig fram till Kvikkjokk än planerat. Tills att minuten efter känna knäskålen svälla och höra krasande ljud vid varje nedslag. Paniken och smärtan gjorde mig till en början förvirrad och jag försökte bara hitta andra sätt att gå på. Men när jag inte längre kunde stöda på knäet i minsta lilla terräng nedgång så insåg jag att detta var definitiv slut. Jag tänkte att skit samma, smärta klarar jag. Men knäet vek sig varje steg och det var rent ut sagt mekaniskt omöjligt att gå. Jag må vara dum och envis men att åla mig fram i ytterligare 100 mil var inte ett alternativ. Sista biten upp mot stugan märkte jag att jag kunde underlätta trycket mot knäet genom att gå sidledes, lite som en krabba. Det tog mig i alla fall fram till säkerhet även om jag höll på att svimma när jag måste klättra på en liten stege till sista broinfästningen. Jag skakade av frustration, smärta och ren och skär vrede. Så det var med skälvande händer jag lyfte deras nödtelefon och anropade fjällräddningen.

Sedan fick jag vänta på deras beslut och jag försökte under tiden få i mig lite mat, dock utan framgång. Varje tugga gjorde mig spyfärdig och jag började planlägga att jag kanske kunde fortsätta ändå om jag fick tag på riktigt starka smärtstillande, typ morfin eller liknande. Men insåg på vägen ut ur stugan att det var omöjligt. På sin höjd hade jag kunnat tagit bort smärtan men mot att knäet viker sig hjälper piller föga. Och jag insåg det totalitära slutet. Då återkom fjällräddningen med beskedet att de skulle evakuera mig med helikopter. I väntan på fjällräddningen gjorde jag ett nytt försök att ta på mig packningen och trampa runt lite men benet hängde inte med och jag var tvungen att förlita hela min tyngd på stavarna och det var omöjligt att röra mig framåt. Jag kunde som tidigare bara ta steg i sidleds. Så slutade denna saga och sista kapitlet är skrivet i en kall strömmande fors av tårar. Nu väntar vidare läkarkontroller, utredning och rehabilitering. Något annat projekt är ännu inte planlagt men en idé har börjat gro. Något nära vatten som mestadels bara innefattar ansträngning av överkroppen. Nämligen Havspaddlarnas Blå Band. Men först ska jag återgå till vardagen, njuta av sommaren på näst bästa sätt och vårda relationen till nära och kära. För i slutändan är det allt som är viktigt i livet. Kärlek och hälsa.

8 07, 2018

Min resa har startat!

By |2018-07-08T21:51:12+02:00juli 8th, 2018|Categories: Gröna Bandet 2018|4 Comments

Sammanfattning av resdagar till Treriksröset 2-3 juli.

Tåg 30 min försenat och mitt spontant infall med 10 månaders planering höll på att sluta redan i Gävle. Men eftersom jag är snabb som attans hann jag ändå på tåget vid bytet efter ett par effektivt investerade löpsteg.

Tåget var fullt och likaså den kupé jag delade med 5 andra. Jag är jävligt tacksam att jag hade förbokat en plats i liggvagn.

 

Det började med att vi tittade på varandras vader, så som män gör i en delad tågkupe innan de känner sig bekväma nog med ögonkontakt. Han var klart norrländsk till utseendet och efter ett glas öl och allmänt prat stog det klart att han var alla fördomar för en norrländsk man personifierar. Kanske just därför jag i alla fall gillade att samtala med honom. Han berättade om jakt, fiske, järnmalm, fylla, hockey, fotbollshuliganer och invandrare. En man med många historier och tips hur jag bäst överlever denna vandring.

Jag var tvungen att genast köpa en kniv och ett fiskespö deklarerade han. Han berättade också att han hade rapporter om att det var dåligt med mygg i år norr om Kiruna. Det är en av hans historier som jag verkligen hoppas är sann. Ett trevligt möte med en hemvändande norrlänning!

Kupén delades även med en äldre herre som även han skulle åka upp till sitt forna hem och där plocka bär. En kvinna skulle till Abisko på 2 dagars semester och hoppades på att få inspiration till att fortsätta skriva färdigt sin bok. Sen var det även två stycken “Militanta feminist flator” I alla fall om man lyssnade på den inledande mannen. Det är jävligt tråkigt att åka tåg. Men upptäckten av möten, diskussionerna och det gemensamma att lyckligt vara på väg mot resans mål är nog värt det ändå.

Blev vansinnigt rastlös av tågandet och att sova i en liggvagn med 5 andra människor och tågtunnlar som ger lock för öronen var inte lätt. Ryggsäcken var så trångt undanstuvad att jag inte kom åt den under resans gång utan att be alla lämna hytten i logistiskt ordning. Och det gjorde jag inte. Väl framme i Kiruna irrade jag runt lite i tog ut lite mer kontanter (tänkte på om jag var tvungen att betala för “liften”). Jag köpte färdiglagade köttbullar, 1 kortflaska och läskeblask till lunch.

I jakt på toalett sprang jag bara på mynt toaletter utan mynt på mig så blev att vattna stadsträdgården i Kiruna istället. Närmaste buskageliknande jag hittade. När man är ivrig och väntar på att få ge sig iväg är 4.5 timmar en evighet men jag kom till slut på bussen till Karesuando och busschauffören var “service minded” och släppte även av mig nära gränsövergången till Finland och Karesuanto. Där väntade ett nervöst projekt att fortsätta min resa med tummens hjälp. Efter att ha pinkat in revir direkt när jag klev över gränsen så svidande jag om till mitt mest fördelaktiga utseende. Tror att just den detaljen bar frukt. Efter cirka 2 kilometers knatande stannade en finsk herre som hade ärende just i Kilpisjärvi. Under de elva milen fick jag på knagglig svenska reda på att han var en jävel på att fiska och plocka bär. Han rabblade bärsorter och jag bara nickade och höll med. Kommer inte ihåg hans ord för det men misstänker att favitbäret var hjortron även om han envisades med att kalla det något annat. Han ville tillika inte ta emot de pengar jag erbjöd mig och han erbjöd sig att stanna vid affären i Kilpisjärvi innan han körde mig ända fram till starten på stigen till Malla naturområde och spåret till min startplats vid Treriksröset.

Väl framme började jag vandra i strålande sol och fick en svindlande känsla över alla vyer och hotfulla berg. Efter cirka 12 km anlände jag till det kända röset. Jag hade i förväg planerat att sova i en av de gratisstugor som finns ungefär 200 m innan Treriksröset. Tyvärr var de redan tagna i anspråk, plus att det stod två tält utanför. Så det blev att slå upp tältet. Jag hade tacksamt kollat på väderprognosen och det såg väldigt instabilt ut så jag valde att slå upp tältet så fort som möjligt. Just när jag var klar och satt och lagade kvällsmat så började det ösregna. Jag somnade dock ganska ingående efter middagen och vaknade alldeles för sent i eget tycke. Som tur är vaknade jag utvilad torr, tältet stod kvar och jag hade 100 meter till Treriksröset. Vad mer kan man önska sig?

4 juli (33 km)

Jag försov mig eller glömde att ställa in larm om man så vill och i dåligt väder fick jag förbereda mig i tältet. Tejpa fötter, kladda med vaselin, packa om ryggsäcken och äta frukost inomtältes.

Sen stegade jag stolt och modig som en tupp fram till den stora gula och i mitt tycke riktigt fula betongklumpen och började smattra selfies för att kunna bevisa att jag startat min första etapp från Treriksröset till Abisko.

Sen gick jag i blåsigt, halvregnigt väder och ömsom skrattade och gråtandes. Så obeskrivligt jävla underbart att vara äntligen vara på väg. Nu är det bara att gå tills det att jag kommer i mål eller självdör. Att bryta finns inte på kartan!

Vad tycker jag då inledningsvis om de finska, svenska och norska fjällen? Det finns inte mycket att se. Det finns för mycket att se! Jag önskar jag hade bredare panorama seende, split-vision och 360 graders möjlighet. Jag hade förutspått det vackra men inte ens i mina vildaste drömmar hade jag kunnat föreställa mig detta. Jag skulle kunna stanna varje steg för att fotografera och filma men det räcker inte varken tid, mat eller batterier till för. Men en sak är säker och det är att detta är minnen som varar livet ut!

Efter 15 km i tilltagande vind var jag vid pältsastugan där blev det att lufta lite fötter och äta lunch innan jag fortsatte mot nästa stuga på leden Rostahytta i Norge.

Vädret har inte varit fantastiskt men alla intryck, de enorma omgivningarna, känslan av eufori och adrenalin gör knappt vinden och regnet kännbart. Sen tilltog dimman på höjderna och jag såg bara en rösmarkering framåt åt gången. Då på bästa dramatid ser jag mina första skrämda renar som rusar framför mig. Helt otroligt vilken känsla!

När jag hade drygt 8 kilometer kvar av dagens planerad 33 km så fick jag även känna på mitt första iskalla och lite utmanande fjällvad. På andra sidan strömmen satt en finsk man och han visade var det var lättast och grundast att ta sig över. Så jag klev i med byxor, skor och en liten klump i magen. Det gick galant och adrenalinet flödade på nytt. Det visade sig att han suttit på den stenen och bytt skor i närmare 30 minuter och hade just snörat på sig sina väldigt höga vandringskängor igen. Han sa till mig att “You make it look so easy”. Mitt livs första vad och jag insåg än en gång hur överlägset jag tror det är att gå i lätta trailrunners.

Nästan framme vid Rostahytta väntade nästa utmaning. Jag började bli lite seg och kände mig lite låg på blodsocker och då uppenbarar sig en hängbro över ett iskall blott ruskigt forsande vatten. Den var hög, vinglig, knackig och sned och har garanterat för människors framtida säkerhet sett sitt bäst före datum. Men jag överlevde mirakulöst nog och tog mig fram till Rostahytta. Där lyxade jag till det med en inkvartering. Jag hade någon skenbild om att jag skulle vara själv på platsen men de två största stugorna var knökfulla. Jag hade tur och i en liten stuga var det bara ett sällskap som åt lunch. Värme, säng, madrass, skydd mot väder och vind. Två timmar efter mig kommer den hjälpande finnen dit med och han var mäkta imponerad av min hastighet. Jag erkände inte för honom att jag var alldeles för taggad efter badet när jag ångade på. Men jag tog en titt på klockan och det visade att jag gick i 6.5 km/h. Det är lite väl snabbt och osäkert när det är dimma och man är i ny och för mig främmande terräng. Ingen täckning på telefonen och denna sammanfattning skrivs ned för att publiceras vid nästa nästa tillfälle. Nu en påse kanelgifflar jag fortfarande släpar på sen tåget!

Morgondagen inleds mot Daertahytta sedan Dividalshytta. Men det är det riktigt lång och osäker på hur det är med tältplats då det verkar ganska brant på sina ställen.

5 juli (42 km)

Vaknade tidigt och började gå mot daertahytta redan 05:30. Först rejäla stigning sedan grymt stenig och brant nedåt innan jag nådde daertahytta. Drygt 17 km på 5.5 timmar det säger lite om hur terrängen är. Jag är glad att jag inte slarvat med benträningen för det är bitvis rejält tungt ändå. Men vackert! Obetalbart vackert. Lunch sen vidare mot Dividalshytta. Tror dock inte jag når ända fram det är 25 km bort.

Jag nådde ända fram med det var tungt mentalt och fysiskt. Inledningsvis var riktigt bra led och jag ångade på och tänkte att detta går nog bra. Men efter 15 km så började jag bli seg och funderade som mest på vart jag skulle ta en välbehövlig-äta-socker-och-vila-benen paus när två vandrare närmar sig. Vi pratade lite och de berättade att leden framför mig var lätt och nästan bara nedför ända till Dividalshytta. Stärkt av deras upplysningar skippade jag pausen och stegade vidare. Vet inte hur de var funtade men de glömde berätta om ett 150m knä djupt vad i strömmande vatten och även att jag skulle bestiga två berg innan den 2km långa och otrevligt branta nedförsbacken kom. Så då har jag lärt mig att inte lita på andra och att själv ta fram kartan och studera terrängen framför mig. Ett bra men slitsamt dagspass på cirka 42 km. Väl framme var jag själv i båda stugorna, däremot var det två andra gröna Bandare som tältade. De startade i söndags och jag hade visst gått ikapp dem nu. Ensam i stugan passade jag på att koka vatten och tog med det ut i vedbon och tvagade av mig 4 dagars blod, svett och tårar. Ruskigt skönt! Vädret soligt på morgonen, molnigt men uppehåll på eftermiddag. Galet stark midnattssol.

6 juli (34 km)

Tog lite sovmorgon och startade med att gå mot Vuomahytta. Molnigt, vindstilla, varmt och fuktigt. Jag undrar om midnattssolen spelar in på det. 17 km med mycket lera och sumphål. Gick förbi den mäktigaste älv jag sett! Jag hörde på långt håll hur den mäktigt dånade. Kom fram till Vuomahytta vid 12:30. Lång lunch och vila sen fortsätta åtminstone 17 km till mot Gaskashytta. Leden var stenig och med regn och dimma var det mest bara tråkigt att gå. Det går långsamt för det går helt enkelt inte att gå snabbare och balansera på hala stenar. Jag trampade även igenom en snölega och var typ 2 cm ifrån att slå höger knäskål i en riktigt arg och elak sten som troligen hade satt stopp för fortsatt resa. Men det gick bra och nu sitter jag ensam i Gaskashytta och med lite täckning på mobilen. Mat och tvagning sen sängen! Imorgon bär det av mot Altevasshytta och sen Abisko. Jag har dock inga planer på att nå Abisko redan i morgon.

7 juli (36 km)

Lättvandrat, blött lerigt men okej i regnet. Över de värsta sumphålen var det spångat. Börjar se civilisation nu. Jättetråkigt med sönderkörda 4 hjulspår och vid altevasshytta så stog det massa bilar. Det skall enligt skylt vara 24km till lappjordhytta. Hursomhelst går jag ditåt efter lunchen. Regnigt. Men ska upp i bergen igen så där lär det vara bilfritt. Ser ut att vara en rejäl stigning på börja av eftermiddagspasset. Fin med jobbig vandring de kvarstående 24 km. Uppehåll med blåste rejält kallt på höjderna. Och några kalla otäcka vad. Sitter i en stuga kallad gamla Lappjord där ena halvan utgörs av vedbod. Trött i kroppen men tacksam för allt vackert och att jag har klarat mig utan skador. Vädret har varit varierande med sol, regn och blåst. Dock aldrig någon fara för nedkylning så jag har haft en otrolig tur.

8 juli (23 km)

Idag fortsätter färden mot Abisko, men först ska Pålnoststugsn passeras. Rejält väderskifte och närmare 20 grader varm vilket gjorde den första milen i berg-och-dalbane-landskap underskattat jobbigt. Sen öppnades sig landskapet och det var fina promenadstigar hela vägen till STF Abisko. Tacksam för att vara framme men den lyckan varade inte länge. Bussgods har inte lyckats leverera min depålåda med mat och kartor. De har heller ingen kundtjänst öppet under helger! Så nu äts all min intagna tid upp i väntan på morgondagens leverans klockan 15:30. I Bästa fall vill säga, kan inte göra mer nu än att vänta in morgondagen och skälla järnet av den stackare som har otur att svara i telefonen i morgon när jag ringer.

Det mulnade på mot eftermiddagen och nu regnar det lätt och jag ligger i tältet och tröstar mig med 1.5l Coca Cola. Det var gott, men inte Troccadero gott! Har duschat och tvättat kläder. Ingen aning om den blivit renare så det är alltid intressant i närheten till andra människor om hur illa man egentligen luktar. ?

För bilder hänvisar jag tillsvidare till min Instagram. Länk högst upp på sidan. Kommer lägga upp redigerade bilder vid hemkomst.

27 06, 2018

Dråpliga bakslag

By |2018-06-27T11:34:48+02:00juni 27th, 2018|Categories: Tankar & Funderingar, Utrustning|0 Comments

Då sitter jag här igen och planerar och inget blir som det ska. Jag hade inte trott att ett nattåg till Kiruna på en söndag skulle vara fullbokat, men så är det jävligaste av fallen. Så ska jag åka en dag senare eller välja en betydligt obekvämare och tidskrävande lösning. Det lutar åt att jag kommer att åka upp mot Kiruna på måndag istället. Har dock inte riktigt bestämt mig utan tar det avgörande beslutet ikväll efter samtal med hon jag tråkigt nog lämnar hemma. För det är just det som är det svåra just nu. Att hålla mig själv positiv fast jag vet att saknaden kommer bli enorm och det är ju lite därför jag gör allt detta. För att utsätta mig själv för en situation i ensamhet jag aldrig upplevt, att testa mina gränser såväl psykiskt som fysiskt.

Jag har även beställt en klocka, en dyr avbetalningshistoria men till ett förmånligt pris. Den kommer underlätta navigering och mitt prylbegär på alla sätt och vis 🙂 Det blev Suunto Traverse Alpha och den har alla funktioner jag behöver och några till. 🙂

Ikväll ska jag iväg och handla den sista delen av maten, lite mer gas och annat smått jox. Jag siktar på att skicka iväg mina matpaket med bussgods på fredag och med den nya dieten jag har framtagit kommer det bli en hel del Snickers, nötter och frukt till lunch, ensidigt kalla mål till frukost och varma, stora kaloririka mål till kvällen. Om det blir bra får jag se när jag kommer hem men tills dess hoppas jag med en dåres envishet att jag har en fungerande plan!

26 06, 2018

Tiden går!

By |2018-06-26T09:31:28+02:00juni 26th, 2018|Categories: Tankar & Funderingar, Träning & Kost, Uppdateringar, Utrustning|0 Comments

Tiden går fort nu och äventyret närmar sig med kulingsteg. Det jag egentligen har kvar att göra är att posta all matpaket. 8 Depåer har jag valt ut, inte billigt men tacksamt att inte släpa på veckovis med mat. Jag ska definiera färdigt packlistan och jag ska även motvilligt erkänna att jag nu även kapat skaften på tandborsten 🙂

Vet inte riktigt vad vikten kommer att hamna på inklusive 7 dagars mat riktigt än men jag siktar på max 15 kg.

Kommer slänga upp en länk i menyn till min spot-sändare, där de som vill kan följa min resa och i mån av batteri och täckning ska jag även försöka uppdatera här så ofta jag kan.

17 06, 2018

Ett par mil till

By |2018-06-17T11:41:49+02:00juni 17th, 2018|Categories: Tankar & Funderingar, Träning & Kost|0 Comments

En något sen uppdatering från min vandring mellan Björsjö – Nyfors – Kloten – Malingsbo – Björsjö. Det blev cirka 55 km med en övernattning och 12.5 kg packning. Det var förhållandevis fina omgivningar och bitvis ganska drygt att gå på grund av hög ljung och blåbärsris. Fötterna liksom trasslade in sig och stavarna likaså. Men med lite nyfunnen teknik och höga knälyft gick det bättre. Dock så gillade inte mitt vänstra knä denna teknik och blev efter ett par mil ganska knakigt och elakt hackigt i knäleden. Funderar även helt på att effektivisera bort lunchen under min vandring av Gröna Bandet. Jag har märkt efter mina provvandringar att jag inte blir riktigt motiverad att stanna och plocka upp köket under dagen och jag får inga direkta hungerkänslor när jag går och är uppe i varv. Så det lutar åt att ersätta lunchen med typ Snickers, nötter och torkad frukt istället. För övrigt är knott, mygg och fästingar ett jävla gissel. Knott och mygg är sjukt stressande när man pausar och fästingar satt sig tätt på min lilla vovve trots fästingmedel. Hatar dessa jävla kryp och fast jag både är natur och djurvän av rang så kan de gott utplåna åtminstone 97,5% av dessa jävla odågor!

11 06, 2018

Mer vandring mindre träning

By |2018-06-11T18:26:43+02:00juni 11th, 2018|Categories: Träning & Kost|0 Comments

Igår var det dags för en längre promenad igen. Jag valde en del av Sme’leden och försökte gå relativt fort med packning. Det var inledande väldigt varmt och promenaden avslutades i åska och regn. Jag valde att fylla ryggsäcken med 10 kg och det kändes väldigt bra och tiden blev helt okej för att gå med packning. Totalt runt 27 km på lite över 4 timmar.

Som ni märkt har jag inte uppdaterat träningen på sistone och det beror på att annan planering och just autentisk ryggsäckträning prioriteras högst nu. Imorgon bär det nog ut på en längre 3 dagars tur. Funderar på att Gå Ludvika-Björsjö-Nyfors-Kloten-Malingsbo-Björsjö.  (mer…)

6 06, 2018

Gyllbergets naturreservat

By |2018-06-06T19:48:49+02:00juni 6th, 2018|Categories: Tankar & Funderingar, Träning & Kost|5 Comments

Hemma igen från en trevlig tur till Gyllbergets naturreservat. Det blev cirka 1.7 mil promenad med 10 kg packning i ganska krävande terräng. Det roliga är att skillnaden känns som 500 kg mellan 17 och 10 kg packning. Otroligt trevligt och man bara studsade fram trots att jag glömde mina vandringsstavar hemma. Men det är inget ställe att tillbringa någon längre tid på om man är rädd för att bli blöt om fötterna eller om man för den delen lätt blir trött på att våldföra sig på uggelstora myggor. Men otroligt fina omgivningar och fantastiskt roliga gångvägar. Då jag är inte rädd för varken blöta fötter eller mygg så ska jag garanterat återvända och utforska vidare!